Banner NLPro-Groep

Over NLPro-Groep

onze missie: "Changing the world through changing lives"

Waarom NLPro-Groep?

Wij mensen zijn vergeten hoe intelligent ons lichaam is. Waar ons lichaam toe in staat is. Onze gedachten en emoties hebben een hele grote invloed op onze gezondheid.

Wij hebben als mensen geleerd onze emoties vast te houden of eraan voorbij te gaan, en daardoor creëren wij stugheid in ons lichaam, denken en doen. De veerkracht gaat eruit. In het begin merken wij daar niet zoveel van. Op deze manier leven doet ons denken dat dat zo hoort, dat we zo laten zien dat we sterk zijn. Uiteindelijk, bij de ene persoon eerder dan bij de ander, uit deze inflexibiliteit van ons lichaam zich in verschillende ziektebeelden en ongemakken. In de medische wereld worden deze ook wel genoemd als bijvoorbeeld burn-out, fibromyalgie, ziekte van Crohn, migraine, hoofdpijn, depressie en angst.

 

Boeddha: “Elke man en vrouw is de architect van zijn of haar eigen genezing en lot”

 

Niet alleen ziektes ontstaan in je hoofd, alles ontstaat in je hoofd. Wanneer je al je zintuigen gebruikt, word je geleid naar je innerlijke apotheek.

De ultieme oorzaak van ziektes is stress. 87-90% van alle ziektes die mensen bij dokters brengen is stress gerelateerd. Er zijn 3 soorten stress:

  • Fysieke stress: ongevallen, letsels, vallen, trauma’s, etc.
  • Chemische stress: bacteriën en virussen, hormonen, voedsel, zware metalen, katers en bloedsuikerspiegels, etc.
  • Emotionele stress: familietragedies, verlies, werk, financiën, etc.

Al deze dingen breng ons brein en lichaam in disbalans.

Jouw immuunsysteem zorgt voor de gezondheid van je lichaam. Wanneer je hoofd, je hart en je darmen met elkaar in balans zijn ben je sterk genoeg om een ‘klap’ op te vangen.

Er zijn geen echte standaard eisen hoe jij je leven zou moeten leiden. Wel is raadzaam om de regie van jouw (mentale) gezondheid en dus je levensvreugde in eigen hand te houden (of weer terug te pakken). Vertrouw op jezelf en op jouw lichaam. Vertrouw op je onderbewuste. Je bent echt tot veel meer in staat dan dat je tot nu toe hebt gedacht.

NLPro-Groep kan jou helpen door je een ‘zetje in de goede richting’ te geven door middel van coaching en training en begeleiding.