logo-nlprogroep

Boeddha: “Elke man en vrouw is de architect van zijn of haar eigen genezing en lot”

Onze missie: "Changing the world through changing lives"

Linda en Jack

De ontwikkeling van een nieuwe definitie van gezondheid is een belangrijke bron van inspiratie voor de NLPro-groep:

‘Gezondheid is het vermogen je aan te passen en eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’.

Gezondheid gaat meer over veerkracht en aanpassingsvermogen dan om de aan- of afwezigheid van (geestelijke) klachten of ziekte. Een allesbepalende factor daarin is jouw leefstijl.

Onze Kernwoorden: persoonlijk, warm, welkom, liefdevol, kennisvol

Linda Commandeur en Jack Smit zijn de drijvende krachten achter NLPro-Groep. Jack is als eerst begonnen met het bedrijf NLProfiling. In de loop der jaren kwamen er meer samenwerkingen binnen verschillende disciplines bij. Uiteindelijk is Linda bij Jack aan tafel gaan zitten en hebben zij de handen in een geslagen. Al snel bleek dat zij dezelfde gedrevenheid en energie hebben, en dezelfde ideeën hebben over welke doelen ze willen bereiken en over hoe je alles uit het leven kan halen wat er te halen valt. Daarom hebben Linda en Jack samen besloten om de diverse disciplines te gaan aansturen vanuit één overkoepelende organisatie…. NLPro-Groep!  

Even voorstellen

LindaLinda Commandeur

Al sinds jonge leeftijd is Linda gepassioneerd over het organiseren van evenementen en het op regel brengen van complexe bedrijfsmatige processen. Maar dan het liefst op een net even andere manier dan gebruikelijk. Juist die creativiteit heeft haar al vroeg doen besluiten nog vrijer te willen zijn dan de functiekaders toe lieten. Om zichzelf nog verder te kunnen ontwikkelen heeft zij in 2016 besloten als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Ondanks dat het Linda haar passie is om dingen te regelen en te organiseren en daarmee ondernemers te laten zien hoe het ook kan, is er altijd een rode draad in haar leven geweest. Linda heeft zelf ervaren hoe het is wanneer het leven je een vervelende draai om de oren geeft. In de eerste 15 jaar van haar leven is zij 8 keer verhuisd en heeft zij de (vecht)scheiding van haar ouders meegemaakt. Maar door haar gedrevenheid heeft zij 2 studies als jongste van de groepen succesvol afgerond.

Door alle gebeurtenissen in haar jeugd en de druk van de studies was het onoverkomelijk dat zij burn-out raakte. Ze was moe, lusteloos, totaal opgebrand, heel emotioneel en had dag in dag uit zware hoofdpijn. Hoofdpijn waarmee de artsen niets konden en dus de diagnose chronisch hoofdpijn gaven. Ondanks dat ze hulp heeft gezocht bij meerdere artsen en psychologen, heeft ze de burn-out grotendeels zelf moeten oplossen door moeilijke keuzes voor zichzelf te maken. Ook hier heeft zij dingen dus net even anders gedaan dan ‘zoals het hoort’.

Deze rollercoaster richting burn-out heeft Linda nog 2 keer ervaren. Beide keren liep alles anders waardoor zij het te laat door had en de volgende burn-out zich aandiende. De tweede burn-out was na het onverwachte, heftige en oneerlijke overlijden van haar stiefvader. De derde burn-out ging samen met een post traumatische stress stoornis (PTSS) na een risico-volle zwangerschap en bevalling van haar tweede dochter waarbij beide levens in gevaar kwamen. Linda is sterker en wijzer uit deze situaties gekomen door goed naar zichzelf te luisteren en haar eigen pad te volgen. Nu, als coach en trainer weet zij als geen ander dat je zelf de sleutel in handen hebt. Ook al zegt de wereld van niet.

Wanneer jij je teveel laten leiden en sturen door wat anderen zeggen en vinden, verlies je jezelf. Luister naar je onderbewuste… dat heeft ze geleerd. En soms betekent dat keuzes maken, die bij anderen pijn kunnen veroorzaken. Moeilijke keuzes dus, maar ook noodzakelijke.

Als gevolg hiervan heeft zij zich kunnen ontwikkelen tot een sterke, kundige zelfverzekerde vrouw. Met haar levenservaring, praktijkervaring en deskundigheid op verschillende gebieden, getraind in NLP en Hypnose, heeft zij al vele mensen kunnen begeleiden in het zetten van stappen in persoonlijke ontwikkeling en groei.

Ik ken de hel,  en ik ken de hemel en alles wat er tussen zit.. Ik heb ze zelf doorleefd. En als ik jou kan helpen om wat gemakkelijker door dat dal heen te gaan, dan ben ik geslaagd in mijn missie.

Doe het net even anders, vind die extra keuze, en geniet !

Liefs  Linda.

Jack SmitJack Smit

Al op  jonge leeftijd werd Jack geconfronteerd met het achtereen-volgens overlijden van twee van zijn broers. Dat heeft zijn leven behoorlijk beïnvloed, al heeft hij dat jaren genegeerd. Pas halverwege de jaren negentig, toen hij zijn eerste NLP en hypnose training volgde, werd hem duidelijk welke impact dat eigenlijk op zijn leven heeft gehad. Maar ook toen was hij zich er wel van bewust maar deed er nog niet veel mee.

Jaren daarna waren er drie ingrijpende gebeurtenissen die zijn leven voorgoed zouden veranderen. De zware strijd die een van zijn kinderen moest voeren met een eetstoornis die haar leven beheerste, het overlijden van zijn allerbeste vriend waarvan hij onafscheidelijk was en het faillissement van zijn bedrijf in 2014.

Jack: Juist door die grote en emotioneel zeer zware tijden te doorleven leer je pas hoezeer je jezelf tekort doet wanneer je jouw manier van denken en doen niet op orde hebt. Ik kon twee kanten op. Ik had mij een slachtoffer kunnen voelen van de omstandigheden. Ik koos ervoor verantwoordelijkheid te nemen voor mijn leven en ging aan de slag.. vooral met mijzelf.

Want je kunt zeggen - dit overkomt mij en ik kan er niets aan doen. Of je kunt zeggen - het is gebeurd, hoe ga ik dit omzetten naar iets positiefs. En dat is waar Analytic Profiling, NLP, Hypnose IEMT en MCSI mij bij hebben geholpen. Wat het mij heeft gebracht, dat gun ik iedereen

Het is nu mijn passie om alles uit het leven te halen wat erin zit en jou te helpen hetzelfde te doen. Neem geen genoegen met minder. Pak wat jou toekomt en volg je hart. Ik heb het mijn missie gemaakt om zoveel mogelijk mensen te helpen met hetzelfde doel.

Alles moet op... Haal eruit wat erin zit en geniet met volle teugen van het leven.  Leer hoe je dat kunt bereiken en maak het ook jouw doel. Het leven is er om geleefd te worden. Just make it happen!

NLPro Groep

De NLPro-groep bestaat uit professionals met elk hun eigen specialiteit, ondergebracht in verschillende afdelingen. Thema's als Analytic Profiling, Coaching, Vitaliteit, Heartmath, Hypnose, NLP en online leren behandelen we binnen de verschillende trainingen

Linda Commandeur en Jack Smit zijn de drijvende kracht achter NLPro Groep.

Contact opnemen

Jan Duikerweg 12
1703 DH Heerhugowaard

T. 0722 - 035020
E. info@nlpro-groep.com